Saturday, August 6, 2011

Selamat berpuasa

Alhamdullilah .. ramadhan kini kembali lagi .. tahun ni tahun pertama aku berpuasa dia kl... yealah hampir setahun aku berpindah ke wangsa maju kl .. rindu suasana melaka ... life is wonderful kan ... banyak sejarah tercipta .. tahun nie genap 10 tahun aku berkhidmat dengan Jabatan aku .. Syukur sangat dengan apa yang ada rezeki yang Allah kurnia kan ini tidak ternilai .. siapa sangka aku tidak pernah termimpi aku akan meninggalkan melaka untuk peralihan hidup yang agak besar ... iyalah bagi aku itu adalah satu penghargaan yang tidak ternilai .. biarpun sukar kehidupan di sini .. itu adalah satu cabaran yang perlu aku tempuhi dan mengorak satu langkah yang pasti... sukar itu ada dalam kontek perbezaan dengan kehidupan di melaka dan di seremban .. sambung belajar dan kesibukan masa .. yang tidak ternilai atau precious moment .. antaranya .. family , saudara-mara dan rakan-rakan yang alhamdullilah ... sepanjang lalui ini aku berharap .. segalanya ada baik ... biar pun kehidupan di alaf ini semakin mencabar . ketika waktu ini aku faham untuk meniti kedewasan ini perlu banyak yang perlu di harungi ..


Ramadahan yang mulia ini aku mengucapkan Selamat berpuasa dan semoga Malaysia ini sentiasa aman dan jauh dari segala macam kesukaran .. amin

Thursday, July 21, 2011

Apa nak kata

Hari ini aku buka blog aku edit html code dia ha ha lama tak buat tapi skill masih ada .. so aku nak guna trend make guna font Ravie cantik gak fancy .. hu hu walau pun nampak pelik tapi aku suka.


 Sekarang nie kat minda aku nie ada satu lagu memang aku suka lah dari Dadali ni lirik dia aku atak tahu dia baned apa bila aku dengar kat radio satu hari yang tak ingat bila terlekat kat dalam minda aku melody dia memang best lah so aku ambil lirik dia aku paste

Lirik Di Saat Aku Mencintaimu – Dadali

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta
Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

 





bestkan lgu nie he he he .. sebenarnya aku sekarang ni tengah minat seoarang artis dari barat name dia Jennifer hudson aku memang solute lahd engan dia dari big size sekarang dah macam apa orang kata kerengga kata-kata orang melayu lah he he ni antara lagu-lagu popular dia biasa lah dari you tube .. korang minat apa ye ?? setiap orang pasti ada minat kan aspecially artis lah minat tak adalah taksub ... :)
















Wednesday, July 20, 2011

July

Bulan july yang tidak menghampakan

Rasa nya bulan july ni memang dasyat aktiviti aku banyak sungguh ... aku bersyukur masih dipermudahkan perjalanan aku huh study tetap tak boleh tolak ketepi struggle and hardcore nye exercise kena buat ... dapat pensyarah yang best macam Dr Shireen Harun untuk political sciences , Pn Noraizah A.Aziz Consolidating Language Skills dan ustaz yang mengajar sempoi dan best macam bagi ceramah pengalaman yang berbeza dari OUM


Bulan july ini juga aku pergi ke Universal studio Singapore ni some of pic that I would like to share :) ...

Depan Universal studio Singapore

Teman-teman yang sama-sama pergi .. Hafiz, ngahh, Kak Nasha and family Mummy, papa Adam, Anna dan Husni


Dengan Anna





                                                                         dengan angah











































There was an error in this gadget